Wat doen de powerladies?

De naam powerladies komt van powerwalken en ladies zijn natuurlijk vrouwen. Powerwalken is een loopsport, dus zeker geen wandelen! Het tempo is stevig, de bewegingen zijn krachtig.

Powerwalken doe je met een speciale techniek:

Je houdt je ellebogen op 45 graden, ontspant je schouders en houdt je bil- en buikspieren aangespannen. Je wikkelt je voeten goed af en beweegt je armen op het ritme van je benen. Je houdt je hoofd rechtop en kijkt vooruit, de wereld in.

In tegenstelling tot hardlopen heb je altijd één voet op de grond.

Daardoor krijgen de gewrichten geen harde schokken te verwerken en dat maakt de kans op blessures zeer klein.

Sommige clubs kiezen ervoor om alleen te lopen. Ik vind dat jammer, want zo ‘vergeet’ je de andere spieren: m.i. is het belangrijk aan al je spieren aandacht te besteden.

Tijdens de training wordt er niet alleen aan de looptechniek gewerkt, maar we maken na het inlopen ook de spieren los. Aan het einde van de les is er een cooling-down om het lichaam tot rust te laten komen.

We maken soms gebruik van stokken, ballonnen, elastische banden, hoepels of er worden (bij mooi weer!) oefeningen in het gras gedaan. Ik zorg dan voor het lesmateriaal; daar hoef je niet zelf mee te sjouwen.

Het zijn groepslessen, maar je wordt zeker ook als individu gezien. Ieder loopt op eigen tempo mee en heeft eigen doelen. Niemand blijft alleen achter. Natuurlijk kun je ook om hulp vragen. De lessen variëren qua route en aandachtspunten. Zo is er een opbouw in een seizoen en wordt het niet eentonig. Wanneer het weer verandert en er korte broeken uit de kast komen besteden we aandacht aan het insectenprobleem (teken!)